XUI.ONE Önbelleğe Alma Sistemi

Diğer platformların performansının her zaman eksik olduğunu gördüm, darboğazın MySQL olduğunu çok iyi biliyorum, MySQL’e yeni bir bağlantı açmak ve sorguları çalıştırmak çok fazla CPU gerektiriyor. Bu CPU masrafı maalesef, tipik akış platformunun binlerce eşzamanlı bağlantıya sahip olması ve dolayısıyla MySQL’e binlerce yeni bağlantı gerektirmesi gerçeğiyle daha da artıyor.

Bunu aşmanın bariz yolu, statik veriler için bir önbelleğe alma sistemi ve değiştirilen bilgilerin daha sonra önbelleğe yansıtılmasını sağlamak için bir senkronizasyon sistemi uygulamaktı. Bu, XUI’nin geliştirilmesinde oldukça erken uygulandı, ancak o zamandan beri önemli ölçüde olgunlaştı ve şimdi ilk yinelemesinden katlanarak daha hızlı.
XUI Önbelleğe Alma Sistemi, daha yeni sürümlerde varsayılan olarak etkindir ve büyük ölçüde arka planda çalışan çok iş parçacıklı bir Cron’a dayanır. Sistem başlangıcında, her satır, akış, bölüm ve diğer çeşitli bilgi parçaları MySQL’den çıkarılır ve IO darboğazları olmadan anında erişim için sistem belleğini kullanan bir dosya sisteminde ayrı ayrı depolanır. Belleğe bağlı doğası nedeniyle, önemli miktarda akış veya satır içeren hizmetlerde önbelleğin etkinleştirilmesi, hesaba katılması gereken yüksek CPU kullanımına neden olur. Bununla birlikte, yüksek bellek kullanımının takası, kart genelinde önemli ölçüde iyileştirilmiş performanstır.

Kurulum açısından çok az şey gereklidir. Önbelleğe alma varsayılan olarak etkinleştirildiğinden olduğu gibi çalışmasını bırakabilirsiniz, ancak önbelleğe alma cron çalıştırmaları sırasında büyük CPU artışları görürseniz, oluşturma işlemi sırasında daha az çekirdek ve iş parçacığının kullanılmasını sağlamak için İş Parçacığı Sayısını azaltabilirsiniz.

Yukarıda, bir test sunucusunda etkin olan Önbelleğe Alma sisteminin bir örneği gösterilmektedir. Sistem, önbelleğin eksiksiz ve güncel olduğundan emin olmak için oluşturulan önbellek dosyalarının miktarını veritabanındaki toplamla karşılaştırır. Önbellekteki Akışların veritabanındakinden 4 daha az olduğunu göreceksiniz, bunun nedeni, önbellek motorunun çalışmayan hiçbir şeyi önbelleğe almamasını sağlamak için tasarlanmış, veritabanındaki kasıtlı olarak bozuk akış girişleridir.
Dakika ve Saat değişkenleri, önbelleğe alma betiğinin çalışma sıklığını değiştirmek için doğrudan Crontab’ı değiştirmek üzere tasarlandıklarından Cron biçimindedir. Yukarıdaki örnek, her saatin 5 dakikasında bir çalışır, Cron’un nasıl çalıştığına dair daha gelişmiş bir görünüm istiyorsanız, bununla ilgili Wikipedia Makalesini okuyabilirsiniz.
İş Parçacığı Sayısı değişkeni, önbelleği güncellerken kaç iş parçacığı kullanılacağına karar verir, sayı ne kadar yüksek olursa işlem o kadar hızlı olur, ancak CPU kullanımı buna göre artacaktır.
Yalnızca Değişiklikleri Güncelle anahtarı, önbellek sistemine, bir Akışın veya Hattın o anda önbelleğe alınmış içeriğe göre ne zaman değiştiğini algılamak için zaman damgalarını kullanmasını söyler ve yalnızca sistemin son cron çalışmasından bu yana değiştiğine inandığı öğeleri seçerek günceller. Bu seçeneği devre dışı bırakmak, daha yüksek doğruluk için her bir cron çalışmasında önbelleğin tamamının yenilenmesini sağlayacaktır, bu rotayı izleyecek olsaydınız, muhtemelen İş Parçacığı Sayısını ve cron zamanlamasını ayarlamanız gerekir, ancak bu önerilmez.

Önbelleğe Alma kullanmalı mıyım?
Kesinlikle.
Bu, XUI’yi rakiplerinden ayıran tanımlayıcı faktörlerden biridir ve XUI ile diğer platformlar arasındaki performansı karşılaştırırsanız, Önbelleğe Alma ve güvenlik odaklı daha iyi, dikkatli programlama gibi diğer faktörler nedeniyle belirgin bir gelişme göreceksiniz. performansın yanı sıra.

5 1 Puan
Puan
Abonelik
Bildir
guest
0 Yorum
Beğenilenler
En Yeniler Eskiler
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm Yorumları Görüntüle

BİLGİLENDİRME

Web sitemizde bulunan makaleler eğitim ve örnek amaçlıdır.
Makalelerde bulunan içeriklerin sorumluluğu tamamen kullanıcılara aittir.
www.xtreamcodes.com.tr


INFO

The articles on our website are for educational and illustrative purposes.
The responsibility of the content in the articles belongs to the users.
www.xtreamcodes.com.tr

Bu kapanacak 0 saniye

0
Yorum yazmak ister misiniz?x