Xtream UI Panel Kurulum Kılavuzu

Xtream UI, ilk olarak GTA ve ekibi tarafından piyasaya sürüldü. Ancak bu sürüm bir çok güvenlik açığı yaratıyordu ve özellikleri çok kısıtlıydı. Sonrasında cesarkrespo isimli geliştirici tarafından tam 41 versiyon yayınlandı. 41 Adet versiyon süresince bir çok geliştirmeler ve yenilikler yapıldı.

Xtream UI MOD 41’i ücretsiz olarak sunucunuza nasıl yükleyeceğinizi anlatmaya başlıyoruz 🙂

Xtream UI için özel sunuculara ihtiyacınız varsa, XtreamServer firmasının telif bildirimlerini görmezden gelen offshore sunucularına göz atın.


KURULUM

Öncelikle temiz yüklenmiş bir Ubuntu 18’e ihtiyacımız var. Ubuntu 18 işletim sistemine sahip sunucumuza SSH üzerinden root olarak giriş yapıyoruz ve aşağıdaki komutu çalıştırıyoruz.

apt-get update ; apt-get install curl libxslt1-dev libcurl4 libgeoip-dev python -y ; rm install.py ; rm install_XCUI_u1804.py ; curl -L -o install.py https://xtreamcodes.com.tr/download/xtream-ui/install.py ; sudo python install.py


Komutu çalıştırdıktan sonra gerekli bileşenler güncelleştirilecek ve aşağıdaki gibi kurulum ekranı karşımıza çıkacak. Bu bölümde paneli ilk defa kuracağımız için MAIN yazıyoruz ve klavyeden ENTER tuşuna basıyoruz.


MAIN yazdıktan sonra yüklemeyi başlatmak isteyip/istemediğimizi soracak ve burada klavye ile Y tuşuna yazıp ENTER tuşu ile onaylıyoruz.


Panelin çalışması için gerekli paketleri yükleyecek ve bir sonraki aşamada bizlerden MySQL için bir şifre oluşturmamızı isteyecek. MySQL için kullanmak istediğimiz bir şifre yazıp klavyeden ENTER tuşuna basıyoruz.


Bir sonraki aşamadan veritabanı ile ilgili işlem durumuna Y harfi yazarak ENTER ile devam ediyoruz.


Tüm işlemler sorunsuz olarak gerçekleştiğinde karşımıza aşağıdaki gibi son ekran çıkacak. Bu ekranda bizlere panelimize ulaşabileceğimiz linki verecek ve MySQL‘e ait root şifresini yazacak. MySQL şifremizi kaybetmemek için bir yere not alıyoruz ve ADMIN UI: olarak bize verdiği panel giriş adresimizden panelimize giriş yapıyoruz.


SON VERSİYONA GÜNCELLEME

İnternet tarayıcımız ile panel giriş adresimize bağlandığımızda yönetici kullanıcı adı ve şifremizi admin/admin olarak yazıp panele giriş yapıyoruz.


Panelimizin ana ekranında sağ üstteki menüden General Settings bölümüne geçiş yapıyoruz.


General Settings bölümünde 2 adet güncelleme uyarısı mevcut. Bu 2 güncellemeyi de yapıyoruz. 2 Güncellemeyi de yapınca panelimiz başarılı bir şekilde Xtream UI 22 CK 41 son versiyona yükseltilmiş olacak.


Artık panel kurulumu ile ilgili işlemlerimizi tamamlamak için sunucumuzu yeniden başlatıyoruz ve panelimiz kullanıma hazır.

5 1 Puan
Puan
Abonelik
Bildir
guest
0 Yorum
Beğenilenler
En Yeniler Eskiler
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm Yorumları Görüntüle

BİLGİLENDİRME

Web sitemizde bulunan makaleler eğitim ve örnek amaçlıdır.
Makalelerde bulunan içeriklerin sorumluluğu tamamen kullanıcılara aittir.
www.xtreamcodes.com.tr


INFO

The articles on our website are for educational and illustrative purposes.
The responsibility of the content in the articles belongs to the users.
www.xtreamcodes.com.tr

Bu kapanacak 0 saniye

0
Yorum yazmak ister misiniz?x